Facebook
Twitter
In English

Squashin yleisen luokan SM-kilpailut järjestetiin Talihallissa 29-30.5.2021. Täydelliset tulokset täällä.
Live Stream tallenteet
Petteri Revon kuva-albumi


2. Emilia Korhonen ESRC, 1. Emilia Soini ESRC, 3. Riina Koskinen HSRC


2. Jami Äijänen JSK, 1. Miko Äijänen JSK, 3. Matias Tuomi ESRC

1. päivän raportti

Squashin SM-kisat pelataan tänä vuonna typistetysti. Mukana on vain 32 pelaajaa, sekä miesten että naisten 16 pelaajan parhaimmisto, kun normaalioloissa kisoihin osallistuisi noin 150 pelaajaa. Talihallissa Helsingissä pelattavat kisat viedään läpi koronaturvallisesti ilman yleisöä.

Maamme ykköspelaaja Emilia Soini palasi viikko sitten Egyptin kisamatkalta ja on naisten luokan ykkössuosikki. Espoon Squash Rackets Clubia edustava Soini selvitti tiensä vaivatta yhdellä ottelulla sunnuntain semifinaaliin.

– ”Minua jännittää isoissa ammattilaiskisoissa vielä toistaiseksi liikaa ja kun kisoja on vähän, en oikein pääse sinuiksi itseni kanssa kisatilanteissa. Siksi toivon, että pandemia hellittäisi ja pääsisimme takaisin normaaliin kilpailurytmiin. En totisesti halua olla se suomalaispelaaja, joka kiertää isoja ammattilaiskisoja, mutta ei pärjää. Nyt täällä SM-kisoissa mulla on hyvä fiilis, mutta olinkin just Egyptissä”, kertoo Soini, joka jahtaa kuudetta SM-kultaansa.

Kaavion toisella laidalla semifinaalissa kohtaavat maamme kakkos- ja kolmospelaajat Emilia Korhonen ja Riina Koskinen, joilla myös oli helppo ensimmäinen kisapäivä, siksi suuret erot ovat kolmen kärkipelaajan ja muiden välillä. Korhosen ja Koskisen semifinaalista voi ennakoida kovaa ja tasaista vääntöä, ennakkosuosikkia ei ole.

Äijänen vastaan Äijänen?

Miesten puolella tilanne on yhtä selkeä. Yhdysvalloissa opiskeleva ja järvenpääläistä JSK Squashia edustava Miko Äijänen on ykkössuosikki sunnuntain finaaliin. Äijänen on koronan vuoksi opiskellut ja harjoitellut koko tämän lukuvuoden Suomessa eikä ole päässyt kisoihin pitkiin aikoihin. Se on syönyt Äijästä, joka elää ja hengittää squashia joka solullaan.

– ”Edellisestä kisastani on yli vuosi ja sen myötä rutiini on kadonnut ja sen huomaa. Vaikka en olekaan mikään kipsaaja, niin nyt kisapelit jännittävät. No, huomenna jatketaan semifinaalilla ja tavoitteena on pelata finaalissa”, kertoo Äijänen, jolla on plakkarissaan SM-kultaa vuoden 2019 kisoista.

Miesten puolella on sellainenkin mahdollisuus, että finaalissa nähdään veljesfinaali, sillä Mikon isoveli Jami Äijänen on palautunut pitkän loukkaantumisen jälkeen hyvään pelikuntoon ja on valmis haastamaan pikkuveljensä. Sitä ennen on kuitenkin voitettava semifinaalissa kokenut Matias Tuomi, joka on kisoissa kakkossijoitettuna.

Jari Mether

Kilpailun osallistujamäärä on rajoitettu koronapandemian takia 16:een / luokka. 16 korkeimmalle rankattua pelaajaa 19.5.2021 ilmestyneen ranking-listan perusteella pääsevät mukaan. Mahdollisten peruutusten sattuessa varasijoilta otetaan kilpailuun mukaan ranking-järjestyksessä. Järjestäjä varaa mahdollisuuden yhteen villiin korttiin/luokka.

YLE tekee loppuotteluista erikoislähetyksen sunnuntaina 30.5. klo 18-19:30, ja otteluita voi seurata suorana YLE Areenasta. Semifinaaleissa, pronssi- ja loppuotteluissa musta jännemaali on kielletty TV-kuvan laadun optimoimiseksi.

Jokaiselle taataan vähintään 2 ottelua, eli 1. kierroksen häviäjät pelaavat platen.


Klikkaa kuvaa avataksesi sen uuteen ikkunaan.