Facebook
Twitter
In English

Squashliitto, Mediatiedote 3.5.2021

Helsinkiin elokuulle kaavaillut squashin EM-kilpailut on jouduttu perumaan korona-pandemian takia. Lajin Euroopan kattojärjestö ESF päätti perua kisat tältä vuodelta vedoten mm. kilpailijoiden turvallisuuteen ja Euroopan sisäisiin matkustusrajoituksiin. EM-kilpailut oli tarkoitus pelata Pasilaan Mall of Triplaan pystytetyllä lasikentällä sekä Talihallissa Pitäjänmäellä.

Squashliiton toiminnanjohtaja Mika Monto oli päätökseen pettynyt.

  • ”No suoraan sanottuna on aika tyhjä olo. Kisoja oli valmisteltu yli 2 vuotta, ne oli siirretty jo kerran pandemian tieltä, ja nyt, kun näyttäisi siltä, että ollaan pääsemässä koronan niskan päälle, niin kisat perutaan meistä riippumattomista syistä. Olimme panostaneet kisoihin järkyttävän määrän työtunteja jo tähän mennessä, konsultoineet paikallisia terveysviranomaisia ja valmistelleet tarkan suunnitelman kisojen turvalliseen läpiviemiseen, mutta se ei näköjään vaikuttanut asiaan.”

Vuoden 2022 EM-kilpailut on myönnetty Hollannin Eindhovenille, joten seuraava mahdollisuus kilpailun järjestämiseen Suomessa on kahden vuoden päästä.

  • ”Kisa oli meille tärkeä sekä kilpailullisista että lajipromootioon liittyvistä syistä. Squashin harrastajamäärät ovat olleet muutaman viime vuoden kasvussa, ja tapahtuman tarkoitus oli boostata kasvua entisestään. Täytyy ottaa hetki lukua ja palata suunnittelupöydän ääreen. Näillä näkymin otamme kisat järjestettäväksemme parin vuoden päästä, mutta lopullista päätöstä siitä ei vielä ole.” Monto kommentoi.

Squashin kilpailutoiminta on ollut kevään tauolla pandemian takia, mutta sitä ollaan näillä näkymin jatkamassa vielä ennen kesää. SM-mitalit ratkotaan toukokuun viimeisenä viikonloppuna Talihallissa Helsingissä ja loppuottelut nähdään YLE TV2:lla 30.5.